10 Ocak 2013 Perşembe

Ortodonti Invisalign Veya Clear Align

İngilizce de, invisible braces gözükmeyen diş telleri (braketler) olarak adlandırılan gözükmeyen şeffaf damaklıklarla dişlerdeki çapraşıklığın düzeltildiği tedavi şeklidir.  Bu yöntemde hastanın ölçüsü alınır ve ölçülere uygun dişlerin hareketini sağlayacak şeffaf plaklar (düzelticiler) üç boyutlu özel bilgisayarlı sistemler ile hazırlanır. Dişlerin düzgün sıralanmasını sağlayacak bu düzelticiler, belli aralıklarla yenilenir.

Hastalar hiç sabit diş teli kullanmadan düzgün dişlere kavuşurlar. Takıp çıkarılabilen apareyler oldukları için hasta kooperasyonu ve motivasyonu tedavi başarısını etkilemektedir. Kliniğimizde, diş teli takmadan dişlerdeki bozuklukların düzeltilebildiği gözükmeyen şeffaf ve takıp çıkarılabilen plaklar yardımıyla gerçekleştirilen Clear-Align veya Invisalign tedavileri yapılabilmektedir. Hareketli apareylerle yapılan tedavilerde tedavi başarısı %50 doktora %50 hastaya bağlıdır. Apareylerin takılmasında hasta kooperasyonuna ihtiyaç vardır.

Telsiz ortodonti Clear-Aligner, invisalign, orthoclear teknolojisi sayesinde çapraşık dişler diş teli kullanılmadan yani görünmeyen şeffaf plaklar kullanarak diş bozukluklarının düzeltilmesidir. Invisalign sistemi ile hiç ortodonti tel kullanılmadan ortodontik tedavi pek çok vakalarda mümkündür. Gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde uygulanabilen bu sistemin sizin ortodontik tedaviniz için uygun olup olmadığına ortodontist uzman doktorunuzun karar vermesi gerekmektedir.

Clear-Aligner, invisalign telsiz ortodonti tedavisinde, bilgisayar ortamında tasarlanan bu şefaf damaklıklar her ay için 3 adet hazırlanıp 1 ve 2 hafta gibi sürelerle değiştirilip dişlerin arzu edilen ideal pozisyona gelmesini sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder