Dişlerinin görünüşünden ve gülüşünden memnun olmayanlar CAD-CAM sistemleri ile gerçekleştirilen zirkonyum porselenler ile istedikleri doğal dişlere ve gülüşe sahip olabilirler. Tıbbın diğer dallarında başarı ile kullanılan zirkonyum maddesi 2000 li yıllardan itibaren diş hekimliğinin hizmetine sunulmuştur. Işık geçirgenliği özelliği sayesinde doğal dişlerin dokusu tam olarak yakalanır. Sağlıklı bir dişin minesi tamamen ışığı geçirmesine rağmen porselen dişlerin altında kullanılan metaller porselen dişlerde opak (mat, koyu renkli) bir görüntü yaratabilmektedir. Özellikle güneşli ortamlarda ve fotoğraf flaşında belli olabilen cansız görüntü problemi, zirkonyum dişlerde çözülmüştür.
Diş eti uyumu klasik metal alt yapılı porselenlere göre çok daha iyidir. Diş eti hastalıklarında ya da diş eti çekilmelerinde sıkça görülen diş eti morlukları zirkonyumda görünmez. Alerjik değildir, doku dostu bir materyaldir. Metal alerjisi olan hastalarda metal destekli porselenlerin yerine kullanımı son derece başarılıdır. Isı yalıtıcı özellikleri çok iyi olduğundan soğuk sıcak hassasiyetini önlerler.
Zirkonyum porselenler oldukça sağlam bir yapıya (900 megapaskal direnç) sahiptirler. Bu özellikleri sayesinde arka bölgelerdeki dişlerde de çok rahatlıkla kullanılırlar. Bu kadar güçlü olmasıyla birlikte ışığı geçirecek kadar zarif ve estetiktir. Hem ön hem de arka dişlerde güvenle kullanılabilen ileri teknoloji ürünü bir malzemedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder