9 Aralık 2012 Pazar

Ortodonti ve Telsiz Diş Tedavisi


Çarpık dişlerinizden şikayet ediyor, ancak estetik olarak tedavi süresince takılan tellerden rahatsız mı oluyorsunuz?

Diş hastalıkları tedavisinde uygulanan yeni teknoloji “Invasilign” yöntemi ile tel ve braket kullanılmadan ağızda belirgin olarak gözükmeyen, ergonomik şeffaf plakalar ile düzgün ve sağlıklı diş tedavisi mümkün...

Genellikle genetik sebeplerden kaynaklanan ve erken yaşlarda düzeltilen çarpık dişlerin ilerleyen yaşlarda da düzeltilebildiğini, ancak uzun tedavi gerektiğini söyledi.

İnvisalign yönteminin, çapraşık dişleri düzeltme amacı ile dişlere takılan, çıkarılabilir, ağızda belirgin olarak gözükmeyen bir seri şeffaf düzeltici plaklarla, braket ve teller kullanılmadan dişlerin düzeltilebilmesini sağlayan bir sistem olarak tanımlanabileceğini uzmanımız söyledi. Şeffaf düzelticilerin, üç boyutlu özel bilgisayarlı sistemler yardımıyla hastanın diş yapısına birebir uygun olarak modellendiğini anlatan uzmanımız, her bir düzeltici plağın yaklaşık 2 hafta boyunca kullanıldığını ifade etti.

Uzmanımız iki hafta sonra yeni bir düzeltici takıldığını dile getirerek, süreç ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bu yeni düzeltici ile eskisi arasında, dişleri daha düzgün hale getirici küçük farklılıklar bulunuyor. Bu süreç adım adım ilerliyor. Altı hafta arayla ortodonti uzmanının yapacağı muayene ile tedavi süreci yönlendiriliyor.

Tedavi süresi, dişlerdeki çapraşıklık oranına göre 9-15 ay arasında değişiyor. Bu dönemde yaklaşık 18-30 adet şeffaf düzeltici plak kullanılıyor. Tellerle ve braketlerle yapılan klasik ortodonti tedavi ise 18-24 ay devam ediyor.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder