25 Aralık 2012 Salı

İmplant Yapılmasına Engel Olan Sağlık Sorunları




İmplant cerrahisinde engel veya özel uygulama yapılması gereken hastaların başında diyabetik hastalar vardır. Devamlı kontrol altında olan diyabetik bir hastaya implant yapılmasında engel yoktur. Fakat diyabetik kontrolleri yetersiz olan bireylerde iyileşme geç ve güç olacağı için implant uygulamaları konusunda mutlaka diş hekimi ile hastanın metabolizma uzmanının birlikte çalışması gerekmektedir.  Aşırı sigara kullanan hastalarda implant tedavisinin başarı oranı içmeyenlere göre belirgin bir şekilde düşmektedir.

Kemik metabolizmasını etkileyen ilaç kullanan bireylerde implantuygulamalarında bir takım değişiklikler yapılması ve bu bireylerin doktorlarıyla konsültasyon yapıldıktan sonra implant tedavisi için yola çıkılması gerekmektedir.

İmplant uygulamaya engel olabilecek sağlık sorunlarının başında kanama problemleri olan hastalar, özellikle ileri derecede kalp hastalıkları olan bireyler gelmektedir. Bu bireylerde her hangi bir cerrahi işlem uygulanması uygun olmayacağı için implant tedavisine uygun değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder