23 Kasım 2012 Cuma

Porselen Laminalar Prosedürü


İlk hekimi ziyaretinizde diş hekiminiz dişlerinizi genel bir muayeneden geçirir, çekilen röntgeninizi inceler. Gülüşünüz ve dişlerinizin de  fotoğrafını inceleyen diş hekiminiz size uygulanabilecek olan tedavi ve maliyeti hakkında size bilgi verir. Tedavi yaptırmaya karar verdiyseniz diş hekiminiz dişlerinizin  ölçüsünü alır. Bu ölçüye göre dişlerinizin henüz tedaviye başlanmadan bitiş halini gösteren moke-up ları hazırlanır.

Tedaviye karar verdikten sonraki ikinci randevunuzda diş hekiminiz dişlerinizin bitiş halinin 3 boyutlu maketini gösteririr. Bitiş halini de görüp beğenen hastanın tedavisine başlanır. İlk olarak dişlerinizin ön yüzeyleri pürüzlendirilir ve eğer gerek varsa diş etlerinizi de şekillendirir. İlk aşama lokal anestezi ile dişlerinizi ve dişetinizi uyuşturmak gerekebilir. Böylece operasyon sırasında hiçbir şey hissetmezsiniz. Yapılacak aşındırmanın 3-5 mm kadar olması yeterlidir.  Üzerinde konuşup karar verdikten sonra diş hekiminiz sizi geçici dişlerinizle gönderir. Porselen laminalar takılana kadar geçiciler sizin sıcak ve soğuğa karşı hasssasiyet hissetmemenizi ve görsel olaraka daha rahat etmenizi sağlar.

Kliniğe yapacağınız üçüncü ziyarette laminate veneerleriniz dişlerinize geçici yapıştırıcılarla tutturulur. Bu şekilde yeni gülüşünüzün nasıl duracağını sizde önceden görüp değerlendirebilirsiniz. Porselen laminaların yerleştirilmesine karar verilmesinden sonra dişleriniz derinlemesine temizlenir ve ön yüzeyleri yapıştırıcının yapışmasına elverişli hale getirilmek için özel bir asit jel ile pürüzlendirilir. Daha sonra laminat kaplamalar yerlerine yapıştırılır ve özel bir sertleştirici ışık, diş yapıştırıcısını aktif hale getirmek için kullanılır. Böylece üç gün gibi kısa bir süre hayaliniz kurduğunuz gülüşe sahip olmuş olursunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder