25 Kasım 2012 Pazar

Farklı Diş Beyazlatma Yöntemleri


Muayenehane ve kliniklere uygulanabilen offfice bleaching olarak bilinen ofis tipi beyazlatma sistemleridir. Bir diş laboratuvarında yapılan dişlerinize uyan bir kalıpla, beyazlatma evde gerçekleşir.

“Ofis tipi diş beyazlatma” iki şekilde yapılabilir. Diş doktoru çok güçlü bir beyazlatma maddesini tek başına veya lazerle birlikte kullanır. İkisiyle beraber diş doktoru dişinizi plaktan arındırmak için, kumlu, süngertaşına benzeyen bir madde kullanarak dişinizin yüzeyini temizler. Daha sonra peroksit bazlı bir jel beyazlatma sürecine yardımcı olması için ışık yardımıyla kullanılır. Çoğu jel tek başına kullanılmasına rağmen bazılarının ışığa ihtiyaçları vardır. Lazer dişi beyazlatmaz. Sadece beyazlatma jelinin aktive olmasını sağlayarak gerekli kimyasal reaksiyonu başlatır (lazer dişin içine işlemez.). Bu işlem 30-45 dakika civarı sürer ve anında sonuç vermesine rağmen istenilen beyazlık seviyesi için birden fazla seans da gerekebilir.

Evde yapılan beyazlatma için, diş beyazlatma jelinin gücüne bağlı olarak gece boyunca veya birkaç saat dişe temas etmesini sağlayan bir diş kabına ihtiyaç vardır. Hazır olarak eczane vb. yerlerde satılan kalıplar vardır, bunları kullanmadan önce beyazlatma sonuçlarını etkileyecek çürük veya diğer şeyler için beyazlatma işlemi öncesi diş doktorunuzu ziyaret etmenizi önerir.

Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, dişinizin ne kadar beyazlaşacağı ilk baştaki rengi ve renk bozulmasının kaynağıyla ilgilidir. Kahverengi ve sarı dişler (sigara, kahve ve çaydan kaynaklanır.) genelde beyazlaşır. Gri dişler (lekelerden değil,dişteki pigmentlerden kaynaklanır) daha az beyazlaşır. Sonuçlar garanti edilemez. Dişinizin ilk rengini anlamak için dişinizi beyaz bir kağıtla kıyaslayabilirsiniz.

Evde kullanılan temizleme setleri diş hekimlerinden alınabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Dükkandan alınabilen setlerse daha az pahalıdır fakat diş hekimleri tarafından fazla etkili bulunmazlar. En bilinen yan etki diş beyazlatma yapılırken ve sonrası 1-2 gündeki sıcak-soğuk hassasiyetidir. Eğer her akşam dişinize kalıbı yerleştirmeyi unutacağınızı düşünüyorsanız veya sonuçları beklemek için çok uzun beklemek istemiyorsanız ofis beyazlatması sizin için daha iyi bir çözüm olabilir. Bu çözüm eğer dişleriniz renk olarak birbirlerinden farklılarsa diş doktorunun dişlerinizle teker teker ilgilenebilmesini de sağlar. Düzgün bir bakımla beyazlatılmış dişler birkaç yıl parlak kalırlar. Dişlerinizi olabildiği kadar beyaz tutabilmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder