26 Kasım 2012 Pazartesi

Çocuklarımın Benekli Dişleri Var. Beyazlatma İşe Yarar Mı


Benekli dişler diş gelişimi sırasındaki fazla floridden kaynaklanır. Bu duruma fluorozisdenir. Mükemmel gözükmeseler de bu dişler çürümeye karşı aşırı dayanıklıdırlar. Benekler aynı zamanda ortodonti tedavi sonrasında da görülebilir. Yetersiz hijyenden kaynaklanan bu dekalsifikasyon durumunda bu bölgeler çürüğe karşı daha hassastırlar.

Çocuklar ve beyazlatma üzerine bir araştırma yapılmamış ama geçici diş hassasiyeti haricinde yan etkisi görülmeyen beyazlatma işlemleri yapılmıştır. Beyazlatma için dişler tam çıkana kadar beklenmesini tavsiye ederiz, aksi taktirde çıkmamış bölgeler beyazlamayacaklardır. Beyaz noktalar daha hızlı beyazlamalarına rağmen çevrelerindeki bölge beyazladıkça aradaki fark yokolur. Çevredeki bölgeler daha beyaz olacağından beyaz noktalar daha zor farkedilir. Sonuçlar değişir ve garanti verilemez.

Genel olarak çocuklarda pulpa odası (diş sinirlerinin bulunduğu kısım) fazla genişse diş beyazlatma önerilmez, buna uygun olup olmadığını ise çekilecek filmler ile diş hekiminiz tespit edecektir, ama normal şartlar altında en alt sınır 16-18 yaş olarak kabul edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder