27 Ağustos 2012 Pazartesi

Dental İmplant ve İmplantoloji Tedavileri Nasıl Uygulanır


İmplantlar vücudun bazı bölgelerinde kullanılabilir. Dental implant da ağza uygulanan bir implanttır. İmplantlar ana maddesi titanyum olan ileri teknolojiyle üretilen yapay dişlerdir. Ağza yerleştirilebilmesi için hastanın kemik yapısının uygun olması gerekir. Çünkü dişler damaktaki kemiklere yapıştırılır.

İmplant tedavisi diğer tedavi türü olan kron, köprü ve hareketli diş protezleri gibi tedavilere göre daha kalıcı sonuçlar meydana getirir. Böyle uygulamalarda görülen sorunlar implanlarda yaşanmaz. Tek diş noksanlığında bu durumu gidermek için klasik köprü uygulamasında noksan olan dişin yanındaki iki diş de kesilmelidir. Böyle durumlarda sonradan kesilen sağlam dişlerle ilgili sorun yaşanılması sık yaşanabilir bir durumdur. Bu aralık implant ile tamamlandığında hem doğal bir görünüm hem de diğer tedavi çeşitleri uygulandığında oluşabilecek sorunlardan korunumuş olunur. Böylece tedavi uygulanan dişin yanındaki komşu dişler de korunur. İmplant tüm ağza da total protez yerine seçilebilir.

Olumlu sonuçlar doğurması % 98 oranındadır. İmplantların hemen hemen ömürlük olduğu onaylanmıştır. İmplantın hızlı ilerleyen bir tedavi süreci olduğu, dişin çekilmesi ve devamında aynı gün yerleştirilerek estetik uygulamaların yapılmasıyla sonlanması tartışılan konulardandır. Hastaların vaziyetine göre alt ve üst çeneye 6 veya 8 tane implant uygulaması yapılarak sabit protez ile hastaların ağız sağlığı durumu düzeltilmektedir. İmplant tedavisi öncesinde bilgisayarlı tomografik röntgen görüntüleri yardımıyla uygulanacak implanların uygunluğu daha önceden belirlenir ve yapılacak olan işlemin değerlendirilmesi yapılır. Dental implantolojide vaka sınıflandırması hastaların durumuna göre değişir. Hastanın diş durumu basit, ileri ve karmaşık olarak sınıflandırılır. Kemik defekti olmayan hastalar basit grubunda yer alır. Neticede, dental implant tedavisinde hastanın durumunun tedaviye uygunluğu ve ilerlemiş teknolojinin yanı sıra diş hekiminin bilgi ve birikimleri de sonucu etkiler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder