21 Ağustos 2012 Salı

İmplant Ne Tür Durumlarda Yarar Sağlar


Hastalar alt çenedeki bütün dişlerini kaybetmeleri durumunda olan hastalar tam (total) protez kullanırlar. Bu durumlarda şikayetçi oldukları konu protezleri hareketli olduğundan çiğnemede zorluk çekerler. Zamanla proteze destek olan kemik dokusunun erimesi problemi artırmaktadır. Bu durumda implant devreye girer ve bu tür şikayetler ve emiğin erimesi problemi de ortadan kalkar.

Bu problem üst çenedeki bütün dişleri kaybedenlerde de yaşanabilir. Bunun sonucunda da implant tedavisi uygulanır. Hastanın protezinin damağı kapatan biçimi olması nedeniyle tat almasında azalma ve midesinde bulanma meydana gelir.

Yine bazı sorunlardan biri de alt ve üst çenedeki bazı dişlerin kaybedildiği durumlarda dişlerine tutturulan kancaların görüntüsünün görünüm kaygısından kaynaklanır. Ayrıca köprü tedavisi için de sağlam olan dişlerin kesilmesi gerekir ve bu da ciddi bir durumdur. Bunun sonucunda da implant tedavisi ile bu problemler çözümlenebilir.

Hastaların tek dişinde sorun var ise, protez takılması gereken diş için en az iki komşu dişten vazgeçilmesi gerekir. İmplant ile bu problem de çözülmüş olur. İmplant düzgün görünümün yanı sıra uzun süreli rahat kullanım için de önemli bir tedavi biçimidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder