26 Haziran 2012 Salı

Total Dişsizlik Durumlarında Diş İmplant

Eğer üst yada alt çenede (veye her ikisinde birden) total dişsizlik sorunu varsa yeterli sayıda implant ile desteklenmiş hareketli yada sabit protez seçeneklerinden birini (veya her ikisini) seçebilirsiniz. Sabit protez 5 yada daha fazla implant ile desteklenir ve gerektiğinde sadece diş hekimi tarafından geri çıkarılabilir. Hareketli protez sabit kullanılabilen fakat ihtiyaç duyulduğunda kolayca çıkarılabilen taşıyıcı parçalar kullanılarak iki yada daha fazla implanta tutturulmuş üst yapılardır. Protez implant üzerine yerleştirildiğinde topuz tutucular sayesinde sıkıca tutunur ve çiğneme, konuşma, gülme gibi fonksiyonlar sırasında çıkma riski yoktur. Tedavi seçeneği sizin kişisel durum ve tercihinize bağlıdır. Çene kemiğinizin miktar ve kalitesi sizin için en işlevsel ve kalıcı çözümün sağlanmasında belirleyici rol oynayacaktır.Gerek sabit gerekse hareketli protez uygulamaları sizin için konuşma, gülme, çiğneme fonksiyonları açısından güvenli ve konforlu çözümler sağlayacaktır.

Dental implantlardan tedavi seçeneği olarak bahsedilmesinin nedeni diğer yöntemlere alternatif teşkil etmesidir. Geleneksel diş tedavilerine göre implant tedavisinin avantajları kısaca şunlardır; köprü restorasyonlarında sağlıklı komşu dişlerin kesilmesi ihtiyacını ortadan kaldırır, çene yapısını ve kemik dokusunu korumaya yardım eder, hareketli yerine sabit tedaviyi mümkün kılar, hareketli tam protezlerin tutuculuğunu sağlar.

Hastanın implant için uygun bir aday olup olmadığı, hekimin ayrıntılı muayenesi sonucunda belli olur. İlk seansta ağız içi muayene ve radyolojik inceleme yapılır. Bunun yanı sıra bir çok kriter de göz önünde bulundurularak planlama yapılır. İdeal bir implant hastası genel olarak sistemik durumu kontrol altında, anatomik olarak yeterli kemiğe sahip ve tedavinin bilincinde olan kişidir. Ameliyat safhasında, hastaya normal diş çekiminde uygulanan lokal (bölgesel) anestezi altında, aseptik koşullar sağlanarak implantlar yerleştirilir. Sonrasında ise rutin cerrahi prosedürler uygulanır. İmplantın kemikle kaynaşma süresi ortalama 1,5-3 ay olup bu süre bazı durumlara göre değişkenlik gösterebilir. Kaynaşma süresini takiben de normal bir protez gibi işlemler devam eder ve hasta yeni dişlerine kavuşur. Sonuç olarak implant tedavisi, uygun hasta seçimi, donanımlı hekimlerin uygulaması ve iyi bir hasta bakımı ile kişiye ömür boyu hizmet edebilecek mükemmel bir tedavi seçeneği olup günümüz diş hekimliğinde gelinen en üst noktadır.

Diş İmplant

İmplant

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder