22 Haziran 2012 Cuma

Diş Macunu

Seçiminde en ideali piyasada bulunan tadı ve kokusu hoşunuza giden bir ürünü kullanmaktır. Ancak öyle reklamlarda sunulduğu gibi birkaç santim değil her fırçalamada sadece bir nohut büyüklüğünde macun kullanmanız yeterlidir.

Diş fırçalamada hedef, dişlerin yüzeylerindeki besin artıklarını ve bakteri plağını tümüyle ortadan kaldırmaktır. Sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce mutlaka dişlerinizi en az iki kere fırçalamanız gerekmektedir. Dişeti probleminiz yoksa orta sert diş fırçası kullanabilirsiniz. En az günde bir kez diş ipi dişlerin arasında kalan plağın etkin bir biçimde uzaklaştırılması için kullanınız. Son olarakta dilinizin fırçalamanızağız kokusu oluşumunu engellemek ve dil yüzeyinin sağlığı açısından önemlidir.

Ayrıca kuron, köprü gibi sabit protezi olan hastaların özel diş ipi ve ara yüz fırçası denilen ürünleride kullanması gerekmektedir. Ağız duşu gibi elektrikli aletlerle elektrikli diş fırçaları hastanın ağız yapısı ve sağlığı açısından kullanması gereken yardımcı cihazlar olmaktadır.

Diş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder