5 Eylül 2012 Çarşamba

İmplantlar Sizin İçin Uygun Mu


Bu konu, çevrenizdeki uygun kemik miktarına ve sağlık durumunuza bağlı olduğu için dişçinizle görüşülmelidir. Özel durumunuza göre sadece dişçiniz değerlendirebilir. Ayrıca içerdiği riskleri ve tedavinin maliyetini de konuşmak önemlidir. Diş köklerine ek olarak diş kronları da yenilendiği için bu yöntem köprü ve proteze göre çok daha pahalıdır. Ancak dental implantlar çene kemiğinin içinde yeterince sert olduğundan çiğneme için gereken büyük kuvveti sağlayabilirler.

İmplant potansiyel ömürlük yatırımlardır. Yaşam boyunca implant yok olan diş kökünün yerine geçerler ve çevresindeki kemiğin yeniden şekillenmesine engel olmazlar. Bu da çene iskeletinizin dimansiyonel bütünlüğünü korur ve genç yüz görünümünüzü devam ettirir. Dişlerinizin çoğunu ya da tamamını kaybettiğinizde  implant uygulaması gençliğinizi koruma  özelliği sağlaması doğrudur.

İmplant, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve alerji riski olmayan titanyum dan yapılan yapay diş kökleridir. İmplant tek diş eksikliğinde kullanılabildiği gibi ağızda hiç diş kalmayan vakalarda da kullanılabilir. İmplant doğal dişlere en iyi alternatiftir. İmplant köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder