5 Eylül 2012 Çarşamba

Dental İmplantlar

İmplant günümüzde uygun koşullar altında cerrahi olarak kronla yerleştirilen ve takılan dental implantların çok başarılı olduğu ispatlanmıştır. Bunlar diş çürüğünden etkilenmez ama diş eti hastalıklarından etkilenebilirler. Bakteriler diş eti yoluyla sızıntı yapabilir ve buda dental implant yüzeyini bozarak başarısızlığa neden olur.

İmplantların uzun süre sağ kalması için titiz bir fırçalama son derece önemlidir. İmplantlar diş kaybı için kesin çözüm çiğneme için gereken müthiş kuvveti sağlarlar. İmplant kemikteki titanyum, köklerin üzerine vidalanan kronlar ya da köprüler rijidite ve sağlamlığı sağlayabilir. Böylece size güzel gülüşünüzü geri verir. İmplant diş ile bir elmayı rahatça ısırabilirsiniz.

İmplant  başarılı bir şekilde osseointegrate edildiğinde ve iyi bakıldığında, hiç zaman sınırlamaları yoktur. Üzerlerinde ki kronların ya da köprülerin nadiren yenilenmesi gerekir.

Ancak gerekirse implant, eskisi kolayca çıkarılıp yenisi takılır ve bunların hepsi dakikalar içerisinde biter. Alternatif olarak, aynı köprü çıkarılıp cüzi miktara tamamen porselen kaplanabilir, implant yeniden vidalanır ve yeniymiş gibi iyi olur.ilk dental implant 1965'de takılmıştır hala fonksiyonu iyidir, ama günümüz dental implantları çok daha iyidir. İmplant fiyatları eskiye nazaran cok daha iyi durumdadır.

İmplant için önceden insanlar çevrelerindeki kemikler gelişsin diye 6 ay bekliyorlardı ama en yeniler için 3 haftada yeterlidir. Bazı durumlarda ağzınızdaki tüm implantları ve dişleri bir günde yaptırabilirsiniz. Bu aynı gün diş tekniğidir. Dental implantlar için sadece diş gıcırdaması çok sigara ve yetersiz ağız hijyeni çok tehlikelidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder