20 Eylül 2012 Perşembe

Ortodonti (Çapraşık Diş Tedavisi)


Ortodonti (diş teli), dişlerdeki çapraşıklıkların, çenelerdeki sapmaların ve yüzdeki düzensizliklerin teşhisini, tedavisini ve önlenmesini üstlenen bir diş hekimliği dalıdır. Çapraşık dişlerin hem sağlığınız için, hem de yaşam kalitesi bakımından düzeltilmesi gerekmektedir. Bu bir estetik ihtiyaç olabileceği gibi, ağız sağlığınızı ve yeme-içme-fırçalama alışkanlıklarınızı da yakından ilgilendirmektedir.

Çapraşık dişlerden ya da görüntüsü bozuk çenelerden dolayı oluşan estetik kusurların tedavisi ve fonksiyonun en iyi şekilde yeniden yerine getirilmesi amacıyla ortodonti tedaviler devreye girer. Yaygın olarak "diş teli tedavisi" olarak bilinen "ortodonti tedaviler"  böyle durumlarda uygulanabilir.

Süt dişlerinin ilk çıkmaya başladığı 6 aydan ilk kalıcı dişlerin çıkmaya başladığı 6-7 yaş  arası dönemdir. Bu dönemde ortaya çıkabilecek sorunların nedenleri parmak emme, dudak emme, ağza yabancı cisim sokma ve infantil yutkunma (aktif dil) gibi nedenlerdir. Bu gibi sorunlar erken dönemde ortadan kaldırılırsa iskelet yapıda meydana gelebilecek bozuklukların önüne geçilebilir. Bunun için bazı ağız içi aygıtlardan yararlanılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder