13 Şubat 2013 Çarşamba

Periodontoloji Diş Eti Hastalıkları Tedavisi


Ağız içi boşluğundaki dişlerin çevresini saran onların beslenmesini çene kemiginin üstünü kaplayan ve dişlerin çene içerisinde tam olarak tutunmasını sağlayan diş–çene kemiği arasındaki amortisör görevi yapan bağ dokusu hastalıklarının tedavileri periodontologlar tarafından uygulanır. 

Diş eti hastalıklarının pek az bölümünde kalıtsal özelliklere rastlanılır. Bunlar diş eti dokusu çene kemiklerinin kalınlıkları, kalsiyum ve mineral dengeleri, diş etlerinin damaklara yanlış yapışma bölgeleri ayrıca aileden gelen kalıtsal hastalıkların diş eti belirtileridir. 

Genellikle bu hastalık bireyin ideal diş fırçalama alışkanlığının olmaması diş hekimin periyodik kontrollere gitmemesi çürük dişler, yanlış dolgu ve diş protezleri, yanlış yada aşırı kullanılan sistemik ilaçlar yine yanlış diş fırçalamaktan kaynaklanan diş eti çekilmeleri en önemlisi ise hastanın fırçalama anında diş eti kanamasını önemsememesi ve ihmallerinden kaynaklanır. 

Hastanın genel sağlığını etkileyen bazı hastalıklarda diş eti rahatsızlıklarını oluşturur. Bunlar, Kalp-Tansiyon-Diyabet-Damar Sertliği-Ağız Hastalıkları-Böbrek Hastalıkları-Bulaşıcı hastalıklar; AIDS-Tüberklöz, vs. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder