12 Mart 2013 Salı

Estetik Amaçla İmplant Yapılabilir Mi ?


Dental implantları  geçmişte daha çok dişsiz bölgelerin tamamlanması için yani daha çok çiğneme fonksiyonu sabit protezle tamamlayabilmek için yapardık. Fakat artık bu anlayış modern diş hekimliğinde tamamen aşınmıştır. Bizler implant uygulamasını özellikle de ön bölge diş kayıplarında fonksiyon ile beraber estetik açıdan düşünüyoruz. Ağzının ön bölgesinde dişini kaybeden bir kişinin, o bölgedeki diş eti şeklini ve formunu hiç bozmadan mükemmel estetik ancak ve ancak implant tedavisi ile mümükündür. Ne var ki bu tür implant/estetik uygulaması karmaşık ve hassas bir tedavi planlamasını, yeterli bilgi tecrübe ve uzmanlığı gerektirir.




Diş Gıcırdatması Olan Kişiler İmplant Yaptırabilirler Mi ?


Buruksizm dediğimiz gece diş gıcırdatması olan kişilere implant yapılabilir ama önlemi alınmış olması şartıyla. Gece diş gıcırdatması sırasında dişlere ve vidalı dişe yatay kuvvetler gelir (dişi veya vidalı dişi devirmeye yönelik kuvvetler) bu yatay kuvvetler implant için çok zararlıdır ve implantın ömrünü çok kısaltır. Dolayısıyla vidalı diş uygulaması yapılmış bir kişide diş gıcırdatma alışkanlığı var ise mutlaka bu gıcırdatmayı engelleyecek bir aparey yapılmalı, ayrıca inplant üstü proteze (kaplamaya) yatay kuvvetler gelmeyecek şekilde çiğneme hattı dizayn edilmelidir.


Sigara İçenler İmplant Yaptırabilir Mi ?


Sigara içiliyor olması implant tedavisini/implant uygulamasını doğrudan engellemez. Fakat ne kadar sigara içildiği ve o kişinin ağız diş bakımının nasıl olduğu önemlidir. Kişi günde 1 paketi aşkın sigara içiyorsa ve de ağız diş sağlığına önem vermiyorsa, bu tür kişilerde vidalı dişin tedavisinin başarısı çok azdır. Bizler sigara içen kişileri implant uygulaması açısından risk gurubunda değerlendiriyoruz, var olan riskleri de vidalı diş tedavisinden önce sigara içen hastalarımıza anlatıp çeşitli tavsiye ve uyarılarda bulunuyoruz, hastalarımızın bu konuda bilinçli olarak karar vermelerini sağladıktan sonra implant uygulamasına geçiyoruz.


Şeker Hastaları İmplant Yaptırabilir Mi ?


Şeker hastası olan kişilerde hastalık hekim kontrolü altındaysa, hasta ilaçlarını düzenli kullanıyorsa, kısacası kan şeker düzeyi belirli sınırlarda tutularak kontrol altına alınmışsa implant uygulanmasında hiçbir sakınca yoktur.

Yine de şeker hastalarını implant uygulanması riskli olan hasta gurupları içinde değerlendirmekteyiz. Bu yüzden implant uygulanması öncesi ve sonrasıyla her bakımdan bazı kriterlere dikkat etmek gerekiyor ki çok uzun yıllar boyunca sağlıklı implantlardan söz edebilelim.

Bu kriterin en önemlisini yani kan şeker düzeyinin kontrol altında tutulması gerektiğini söylemiştik, bunun haricinde şeker hastası olan bireyler ağız hijyenlerini de çok üst düzeyde tutmalı ve periyodik diş hekimi kontrollerini hiç aksatmamalıdırlar.


Hangi Hastalıklar İmplant Tedavisine Uygun Değildir ?


Sistemik hastalıkların hemen hepsinde yeterli önlem alınmışsa ve de  bu hastalık kontrol altındaysa implant yerleştirilmesine engel teşkil etmez. Ancak yine de  hastanın güvenliği ve kendini rahat hissetmesi bakımından, diş hekimi ile hastanın genel tıp doktoru gerekli konsültasyonu yapmalı, implant cerrahisi ile ilgili herhangi bir sakınca olup olmadığı detaylı bir şekilde araştırılmalıdır.




Her Yaştaki Kişiye İmplant Uygulanabilir Mi ?


Genel sağlık durumu iyi olan tüm kişilere yaşlılık durumu gözetmeksizin implant uygulaması yapılabilir. Yani implant uygulamasında üst yaş sınırı yoktur. Gelişimini tamamlamamış genç bireylerde ise vidalı diş yapılması tercih edilmeyebilir. Erkeklerde 17-18 yaşına, kadınlarda ise 16-17 yaş sınırına ulaşmamış genç bireylerde vidalı diş yapmadan önce gelişim hesaplanarak ve öngörülerek yapılabilir ancak.








Her Diş Boşluğuna İmplant Yapılabilir Mi ?


- Yeterli miktarda kemik kalınlığı ve uzunluğu olan tüm ağız içi diş boşluklarında implant uygulanabilir.
- Tek diş eksikliği, birden fazla diş eksikliği ve tam dişsizlik durumlarının tümünde vidalı diş uygulanabilir.
- Tek diş eksikliğinde komşu dişlere dokunulmadan implant üstü sabit kaplama yapılabilir.
- Birden fazla diş kaybı olan kişilerde yine komşu doğal dişlere dokunulmadan implant üstü sabit kaplama veya köprü yapılabilir.
- Bölgesel dişsizlik durumlarında veya tümden dişsizlik durumlarında birden fazla implant yardımıyla sabit köprü kaplamalar yapılabilir.
- Tamamen dişsiz olunan durumlarda total protez/damak kullanan kişilerde protezin/damağın tutuculuğu implantlar sayesinde 20 kat artırılarak çiğneme ve konuşma rahatsızlıkları tümden giderilebilir.

Fakat her dişsiz bölge implant için uygun olmayabilir, vidalı diş belirli uzunluk ve çapta olan diş kökünü taklit eden materyallerdir. vidalı dişlerin sağlıklı bir şekilde yerleştirilebilmeleri için, implantın kapladığı hacmi içine alacak ve vidalı dişin çepeçevre saracak kalınlıkta ve uzunlukta kemik alanının olması şarttır.


İmplantlar Sadece Titanyumdan Mı Elde Edilirler ?


Dünya'da üretilen ve kullanılan implantların tamamına yakını titanyumdan elde edilmektedir. Titanyumdan elde edilen vidalı dişler 30 yılı aşkındır kullanılmakta ve uzun vadeli sonuçları da başarılı bulunmaktadır. Ancak son yıllarda başta zirkonyum olmak üzere başka maddelerden de implant üretimi söz konusudur. Zirkonyumdan elde edilen implantlar birkaç yıldır başarıyla uygulanmaktadır. Ancak zirkonyumdan elde edilen vidalı dişlerin uzun erimli sonuçlarının ne olduğuna dair yeterli zaman geçmemiştir.


İmplantın Başarısı İçin Garanti Veriyor Musunuz ?


Şunu belirtmekte de fayda var; teşhisi ve tedavisi çok iyi hesaplanmış, uygulaması başarıyla sağlanmış, hastaya gerekli uyarıları yapılmış, sonrasında da bu uyarılar doğrultusunda düzenli bakımı/temizliği yapılmış  bireylerde implantlar, çok uzun yıllar boyunca (araştırmalara göre bu süre 20-40 yıl arasıdır) sağlıklı bir şekilde vazifesini görmektedir. İmplant üreten firmaların bazıları kendi ürettikleri implantlar için ömür boyu garanti belgesi verebilmektedirler.


İmplantların Başarısı Ne Kadar Garantilidir ?


Tıbbın hiçbir alanında yüzde yüz garantiden söz edilemez. Çok basit bir dolgu için dahi böyle bir garanti verilemez. Hekimin implantla ilgili vereceği garanti  herhangi bir sıkıntı olduğunda bu sorunun ücretsiz giderilmesine yönelik olabilir ancak.







11 Mart 2013 Pazartesi

İmplant Yaptırmadan Önceki Hazırlık Nedir ?


İlk muayene sonucunda diş hekimi tarafından ekstra bir önlem alınması belirtilmemişse, ağız hijyeni düzeltilmişse, hasta açısından normalden faklı bir hazırlık yapması gerekmez. Ancak implant cerrahisinin yapılacağı tarihte, hastaların vücut direncinin yerinde olması koşulu istenir, yani hasta başka bir hastalıktan ötürü halsiz düşmüşse implant cerrahisi genelde başka bir tarihe ertelenir, hastanın genel sağlık durumunun düzelmesi beklenir.







İmplant Tedavisi Nerede ve Nasıl Yapılır ?


İmplant tedavisine başlamadan önce sizi tatmin edecek kadar bilgi almanız, bu bilginin doğruluğunu tartmanız en başta sizin sağlığınız açısından çok önemlidir. Bizim sizin sorularınıza ayrıntılı bir şekilde yanıt vermemizin esas nedeni sizi bilgilendirmek amaçlıdır. İmplantla ilgili bu site aracılığı ile  bizlere çekinmeden aklınıza takılan her türlü soruyu sorabilirsiniz. İmplant yaptırmadan önce kendinizce yetkin gördüğünüz diş hekimlerine, uzmanlara, diş hekimliği fakültelerine de danışabilirsiniz.

Çok kere tekrarladığımız üzere implant tedavisi, doğru tanı ve teşhisle, doğru planlamayla, doğru implant cerrahisi ve doğru yönlendirmeyle, insanların ağız durumlarını fazlasıyla değiştirip, yaşam kalitesini arttıran ve yüz güldüren bir tedavi yöntemidir.

İmplant tedavisinin çok başarılı bir tedavi şekli olduğu ispatlanmış olup henüz gerçek bir alternatifi bulunmamaktadır. Bizler bu denli başarılı bir tedavi şekli olan implantla ilgili her şeyi bu sitede sizlerle paylaşmaktan dolayı onur duymaktayız. Ayrıca implant tedavisi ile ilgili tüm bilgilerin klinik ortamında da herhangi bir para talep etmeksizin hastalarla paylaşılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu bilgilendirme ve muayene sonucunda  röntgenlerinize de bakılarak, implant tedavisine uygun biri olup olmadığınız, implant tedavisine uygun iseniz ağzınızın kaç implanta ihtiyaç duyduğu, ekstra ileri cerrahi teknik gerektiren bir operasyona ihtiyaç duyup duymadığınız, tedavi maliyetinin ne olduğu, tedavi süresinin ne olduğu gibi, implantla ilgili kafanızdaki her şey netleşinceye kadar uzman hekimlerimiz sizi bilgilendireceklerdir.

İmplant tedavisine başlangıcın ilk halkası ve en sağlıklı yönteminin, implantlarınızı yerleştirip üzerindeki protezi yapacak ve uzun yıllar boyunca implantınızın takibini ve bakımını yapacak uzman hekimlerin  sizlerin ilk muayenelerini yapması olduğunu düşünüyoruz. 

Bu muayene sonucunda hasta implant tedavisine başlamayı düşünüyorsa; tedavi, zaman, ve  maliyet konusunda hiçbir tereddüdün kalmaması ve hasta ile diş hekimi arasında tam bir güven ilişkisinin olması gerekir. Eğer hastanın çok küçük de olsa tereddütleri varsa uzman diş hekimi,  hastaya biraz daha araştırması ve ona göre karar vermesi gerektiği konusunda hastayı rahat bırakmalı ve ona zaman vermelidir.


İmplantların Dezavantajı Var Mıdır ? Bunlar Nelerdir ?


-İmplantın en büyük dezavantajı köprü protezlere göre oldukça maliyetli oluşlarıdır.
-Yanlış endikasyonlar ve yeterli yapılamayan implant tedavileri özellikle de estetik açıdan dezavantaja dönüşebilir.
-Vidalı diş her zaman özenli ve bakımlı ağzı sever, ağız diş sağlığına yeterli önemi vermeyen, vidalı dişin temizliğine  gerektiği kadar özen göstermeyen kişiler implanttan istedikleri verimi alamazlar ve vidalı dişler bir dezavantaja dönüşebilir.


İmplantların Köprü Proteze Göre Üstünlüğü Nedir ?


-Klasik köprü protezlerde tek bir diş boşluğunu tamamlamak için en az iki dişi aşındırmaya ihtiyaç duyarız. Oysa implantlar sayesinde bu dişler aşındırılmaktan kurtulmuş olur.
- Köprü protezlerde her ne kadar kaybedilen diş boşlukları tamamlanmış olsa da, kayıp yaşanan bölgede kemik rezorpsiyonu (kemik erimesi) devam eder. Oysa implant uygulaması ile bu bölgeye doğrudan  kuvvet gelir dolayısıyla kemik erimeleri durdurulmuş olur.






İmplantların Avantajları Nelerdir ?


- İmplant tedavisi ile çok daha iyi fonksiyon ile rahat çiğneyebilme, sert ve kuru yiyecekleri dahi rahat yiyebilme,
- Hastaları hareketli protez kullanma zorunluluğundan ve zorluğundan kurtarma,
- Çene kemiği erimelerinin azaltılması ve hatta önüne geçilmesi,
- Dişlerin aşındırılıp köprü yapılması zorunluluğunu ortadan kaldırma,
- Çok daha iyi estetik görünüm, rahat ve kendine güvenerek güle,bilme,
- Öz güvenin geri kazanılması,
- İmplant ile daha sağlıklı ve dengeli yiyebilme.





İmplantların Kırılma Riski Var Mı ?


İmplantın kendisinde kırılma olasılığı çok çok düşüktür, çünkü implantlar çok dayanıklı ve rijit maddelerdir. Nadiren de olsa ilerleyen yıllarda, vidalı diş ile abutmenti (protez yapılmasını sağlayan, implantın üstüne vidayla kenetlenen aşındırılmış diş formundaki madde) birleştiren vidada kırılmalar gözlemlenmiştir. Ancak bu tür kırılmalar vidalı diş ve protez prosedürüne yeterince uyulmamasından ötürüdür.





İmplantların Ömrü Ne Kadardır ?


İmplantların ağızda 30-40 yıl kadar sorunsuz kaldığı gözlenmiştir. Ancak günümüzde dental implantların sağlıklı bir şekilde  ağızda kalma süresi daha kısadır. İmplantın ömrü bir çok etkene bağlıdır. Kişinin genel sağlığı,  daha önemlisi ağız ve diş sağlığı, vidalı dişlerin iyi bakımı dişi olumlu yönde etkileyen birkaç faktördür. İmplantlar bir ömür boyu da kullanılabilirler. Dental implant üreticileri bu tür garanti güvenceleriyle implantlarını pazarlamaya başlamışlardır, yine de biz biliyoruz ki vidalı diş ömürlerini etkileyen bir çok etken söz konusudur, diş hekimi implant uygulayacağı hastalarını bu konularda yeterince bilgilendirmelidir.


İmplantı Bünyenin Kabul Etmediği Doğru Mu ?


Bu yaygın kanı kesinlikle doğru değildir. İmplantlar insan vücudu için herhangi bir yan etkisi olmayan maddelerden yapılmış ve yıllardır yoğun araştırmalara tabi tutulmuştur. Bu maddeler genellikle titanyum gibi metaller, ve hiç bir zaman canlı bir organizmanın parçası olmayan benzeri diğer maddelerdir. Vücudun bunlara karşı reaksiyon gösterip kabul etmemesi diye bir şey söz konusu değildir. İmplantla–vidalı diş ile ilgili oluşan çeşitli sıkıntıların neredeyse tamamının sebebi, vücudun implantı kabul etmemesi değil, implantın çevre dokularında oluşan enfeksiyon/iltihaplanmadır.





Farklı İmplant Şekilleri Var Mıdır ?


İmplantlar 20 yıl öncesine kadar daha çok “blade” dediğimiz ince yassı plak şeklinde üretiliyorlardı, fakat bu durum değişerek silindir şekline dönmüş en son olarak ta çağdaş diş hekimliğinde, doğal diş kökü anatomisini mümkün olduğunca taklit edebilen forma dönmüştür, günümüzde silindir formda implantlara az da olsa rastlanmakla beraber plak şeklinde olanlar tamamen üretimden kalkmıştır.

Şu anda, yaygın olarak tüm Dünya'da kullanılan ve başarıyla uygulanan implantların neredeyse tamamı doğal diş kökü formunda olan implantlardır, implantlar genel olarak  benzer formda olsalar da, her firmanın her markanın ürettiği implantın kendine özel yüzey ve şekil farklılığı mevcuttur.



İmplant Nedir ?


Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacıyla yerleştirilen, bir süre sonra kemik dokusuyla kaynaşan, doğal bir diş gibi iş görebilen, uygun maddeden yapılmış diş köklerine implant diyoruz.







9 Mart 2013 Cumartesi

Dental İmplantlar


Dental implantlar; günümüz diş hekimliğinde, tartışmasız olarak doğal dişleri fonksiyon ve görünüm olarak en iyi taklit eden komponentlerdir. Diş implantları diğer köprü ve protezlere göre çok daha iyi çiğneme fonksiyonu sağladığı gibi estetik ve dayanıklılık bakımından da oldukça üstündürler.

Günümüzde, diş kayıplarının olduğu ağızların çoğunda diş implantı tedavisi diğer tedavi alternatiflerine göre en üst basamağa çıkmış ve ilk tercih ettiğimiz tedavi alternatifi olmuşlardır. Diş implantları, bugün ve yakın gelecekte diş tedavi yöntemi olarak üzerine en çok konuşacağımız ve çalışacağımız tedavi şekli olarak karşımızda durmaktadır. Doğru tanı ve teşhis, yeterli bilgi ve tecrübe, uygun koşullar, gerekli tüm ekip ve ekipman.. hepsi bir araya geldiğinde diş implantı tedavisi çok iyi ve başarılı sonuçlar vermektedir.


Gülüş Estetiği Tedavi Yöntemleri


» Estetik doğal görünümlü adeziv dolgu sistemleri,
» Ağız veriş çene cerrahisi,
» Ortodonti (diş teli tedavisi),
» Estetik kaplamaları.

Hekim tarafından yapılacak muayene sonrasında ihtiyaç olan tedaviler belirleyip hasta için en optimum plan yapılmaktadır.


Gülüş Estetiği

Kişinin gülüş anındaki genel yüz şekli, dudak-yanak-dişler ve diş etlerinin birbirleri ile olan ilişki ve oranlarında ideal görünümü yakalamaya yönelik kişiye özel yaptığımız bir kayıt ve tasarımdır. Bu tasarımda amacımız, estetik görüntüyü bozan durumu tespit edip, kişinin beklentileri doğrultusunda çeşitli estetik diş hekimliği uygulamaları ile istediğimiz güzel ve estetik bir gülüşü oluşturmaktır. Güzel/estetik bir gülüş için öncelikle yüz biçiminizle ,dudak yapınız ve şekliniz ile uyumlu diş etlerine ve dişlere sahip olmanız gerekir. Gülüş dizaynı, size kişisel özellikleriniz ve isteklerinizle doğallık ve fonksiyonu birleştirerek yüzününüze en uygun ideal gülümsemeyi oluşturmak için vardır.

Estetik Diş Tedavisinde Hedef

İstenilen renk ve boyutta sağlıklı diş etleri, diş ve diş eti oran uyumu ve estetiği, güzel bir gülümseme yani gülüş estetiğidir.











Estetik Diş Tedavisi

Kişinin yüz ölçüleri ve hatları ile tamamen uyumlu olarak dişlerin, diş etlerinin, ağız dudak ve çevresinin doğal, simetrik, canlı, orantılı bir görünümünü elde edebilmek için gerekli tedavi yöntemlerinin bir arada uygulanmasıdır.





Ortodonti İmplant ve Süresi


Bilgi, beceri, tecrübe ve teknolojik olarak tamamen dişsiz ağızlara dahi bir günde tüm vidalı dişlerin (12-14 implantı) uygulayabilmekteyiz. Bazı durumlarda özellikle de hastaların konforu açısından cerrahi uygulama birkaç seansa bölünebilir. Vakaya göre değişmekle beraber 1 implantı cerrahi olarak uygulama süremiz genlde 15 dk.dır. Standart implant uygulamasında İmplantların üzerine diş protezi yapmak için cerrahi aşamayı müteakip alt çenede 2-3 ay üst çenede 3-5 ay beklenmesi gerekir. Bunun sebebi vidalı dişler ile çene kemiği arasında sağlıklı bir kemik dokusu oluşumunun zorunlu olarak beklenmesidir. Yeterli süre geçtikten sonra protez aşamasında, vidalı dişlerin üzeri açılıp ölçüleri alınır. 2-3 seansta ve yaklaşık 1 haftada implant üstü protez yapılarak tedavi tamamlanır.


Ortodonti İmplant Uygulaması


Herhangi bir cerrahi işlem yapılmaksızın istenilen yere uygun açıda ortodontik implant vidalanır. Yay ya da ortodonti lastik yerleştirilmesine uygun olarak hazırlanmış vidalı diş kafa kısmı dışarıda bırakılır. (Kemiğe tam gömülmez). Ortodontik açıdan düzeltilmek istenen diş bir yay ya da lastik aracılığı ile vidalı dişe bağlanır. Ortodontik implant sayesinde diş telleri ve braketle düzeltilmesi mümkün olmayan dişler istenildiği yönde kuvvetle çekilmiş olurlar.


Ortodonti İmplantların Uygulama Alanları

Çıkması veya gömülmesi istenilen dişlerde, sağa ya da sola yatık olan dişlerin düzeltilmesinde, çene kemiğine çeşitli açılarla yerleştirilen ortodonti implantlardan destek alınarak hem bozukluk giderilmiş olur hem de ortodontik implantlar sayesinde tedavi süresi kısalmış olur.






Ortodonti İmplantlar Nedir ?


Ortodonti diş bozuklularında tedaviye yardımcı olarak kullanılan vida şeklinde mini implantlardır. Ortodonti kimplantlar, implantoloji alanından daha çok ortodontik tedavide kullanılır. İmplantolog sadece ortodontistin istediği yere istenilen açıda vidalı diş yerleştirmekle sorumludur.












Mini İmplantlarda Başarı

Başarı için doğru teşhis, doğru planlama ve kusursuz uygulama şarttır. Dolayısıyla bu alanda uzmanlık ve deneyim çok önemlidir.

8 Mart 2013 Cuma

Mini İmplantlar ve Teknoloji

Mini vidalı dişlerin yerleştirilmesi için özel bir teknolojik cihaza gerek yoktur. Genellikle holder denilen el aletleri ile rahatlıkla uygulanabilir.




Mini İmplantların Dezavantajları


-Mini implantların en büyük dezavantajı bu implantlara kalıcı implantlarmış gibi davranılmasıdır. Kemikle bütünleşecek yüzey yapısına sahip olmayan mini implantlar tedavinin kalıcı unsuru olarak kullanıldığında sonuç her zaman başarısız olur. 
-Yanlış uygulanmış mini implantlar enfeksiyona sebep olup var olan kemiğin daha fazla erimesine sebep olabilirler.
-Tedavi planlaması iyi yapılmadığında kalıcı implantlara zemin hazırlamak için kullanılan mini implantlar kalıcı implantların yerleştirilmesini de imkansız hale getirebilir. 
-Doğal dişlere çok yakın yerleştirilen mini implantlar uygun açıda uygulanmamışsa doğal diş köklerine zarar verebilirler.


Mini İmplantların Avantajları


-Mini implantlar protez tutuculuğunu arttırarak tedavi süresince hastanın daha rahat ve konforlu olmasını sağlar.
-Standart implantlar uygulanmış dişsiz çenelerde geçici hareketli protezin yaratacağı vuruk, erken temas gibi sorunlar implantlara zarar verebilir. Bu tür ağızlarda mini vidalı diş yapılarak kalıcı implantlar korunmuş olur.
-Kemiğin çok fazla inceldiği dişsiz alt çenelerde ekstra operasyonlara ihtiyaç duyulmadan implant destekli protez yapılmasına olanak sağlar. 
-İleri cerrahi tekniklerle yapılan çeşitli kemik operasyonlarının başarısını olumlu yönde etkiler. 
-Kalıcı implant yapılabilmesi için beklenilmesi gereken vakalarda mini implantlar uygulanarak hastalara geçici kronlar yapılabilir. Bu sayede bir takım estetik problemlerin önüne geçilmiş olur.


Mini İmplantların Süresi


Bir mini implantın ortalama yerleştirme süresi 10 dk.dır.


Mini İmplant Uygulaması


Standart vidalı dişte farklı olarak çoğu durumda kemik içinde vidalı diş  için bir yuva açılmaz. Açıldığı durumda ise tek bir frez ile ince bir kanal yolu oluşturulur. Mini implantların yerleştirilme sistematiği genellikle doğrudan kemik yüzeyine vidalama şeklinde döndürülerek olur. İşlem genellikle kısa ve basittir. Cerrahi operasyon sayılamayacak bu işlem sonrasında kişi herhangi bir ağrı ya da şişlik durumu yaşamaz. Bu yüzden mini implantlar kapalı cerrahi teknik dediğimiz diş eti kesilmeden, kemik yüzeyi açılmadan yerleştirilirler.


Çene Cerrahisi ve 20 Yaş Diş Çekiminde Teknoloji


» Cerrahi piyezzo motoru ile çalışılarak çekim sonrası oluşabilecek ciddi kemik travmalarından kaçınılır.
» PRF üretme cihazı sayesinde kişinin kendi kanından plazma elde edilir. Bu plazma çekim boşluğuna konularak çekim boşluğunda oluşabilecek enfeksiyon, kanama ve doku çökmesi büyük ölçüde engellenir.
» Cerrahi piyasemen ve kemik ayırma frezleri; gerekli durumlarda modern agresif kemik frezleri sayesinde işlem süresi çok kısalır ve cerrahi sürenin uzamasından kaynaklanan sorunlar engellenmiş olur.
» Modern vurgulu kök çıkartma elevatorleri sayesinde kemiğe zarar vermeden dişin kökleri rahatlıkla çıkartılabilir.