ADIM1: X-ray yada CT taramasıyla eksik dişin kemiğinin boyu ve tokluğu ölçülür.
ADIM2: Alttaki kemiği ortaya çıkarmak için diş etine küçük bir kesik atılır ve dental implant için delik açılır.
ADIM3: Dikkatle seçilmiş olan uygun dental implant kemikteki deliğe yerleştirilir ve diş eti tekrar dikilir.
ADIM4: 3 ay sonra, titanyum kemikle birleştirilir (osseointegrasyon) diş direkt olarak implant üzerine vidalanır.
İnsertiyon yöntemi lokal anestezi,1 veya 2 küçük dikiş de dahil olmak üzere bir saatten az zaman alır. Anestezi tüm kılcal damarlara baskı yapıp etkili bir şekilde kan akışını sınırlandırdığı için genelde küçük kanamalar olur. Şaşırtıcı bir şekilde, nadiren de olsa,işlem sonrasında kanama, şişlik ya da ağrı da olmayabilir. Genelde yetersiz ağız hijyeni,sigara içme veya eski iltihaplı protezi takmaktan dolayı oluşan enfeksiyon, ağrıya neden olur.
Protez köprüye kronlar yardımıyla tutunur. Dişsiz boşluğu dolduran gövde, kronlar arasındadır. Başlangıçta doğal bir gibi gözükmesi için çene kemiğine yeterince yakın konumdadır. Ancak doğal bir diş gibi çene kemiğine kuvvet uygulamaz. Bundan dolayı kemik kullanmayan kas gibi zamanla küçülür ve çökmeye başlar. İnsanlar gülerken veya konuşurken köprülerin genellikle belirgin biçimde görünebilmesinin sebebi budur.
Boşluk bir diş dizisinin sonundan olduğu için sağında veya solunda destek dişiniz yokmu? Veya dişsiz boşluğun yanıbaşındaki dişin belirgin olarak sınırlı bir ömrü var ve dolayısıyla bir köprü desteği olması uygun değilmi? O zaman çıkarılabilir bölümlü protez seçeneği mevcuttur. Komşu dişlere tutturulan küçük metal kroşeler gibi tutucu elemanlara ihtiyaç duyulur. Ne var ki, zaman içerisinde metal kroşeler destek dişler üzerinde aşırı yük oluşmasına sebep olablir ve daha fazla diş kaybına yol açabilir. Buna gerek yoktur. Bu tip durumlarda implant uygulanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder