5 Ağustos 2012 Pazar

Dişler Arasındaki Boşlukların Ortodontik Tedavi ile Kapatılması


Dişler arasında bulunan boşluklara diastema adı verilmektedir. Çoğunlukla üst ön iki diş arasında görülür. Diş gelişimi sırasında diastemaların olması normaldir. Normal şartlarda daimi köpek dişi (kanin, göz dişi) sürdükten sonra dişler arasındaki bu boşluklar kapanır. Ancak bazen bu boşluklar kapanmaz.

Bazı kişilerde diestama, ortodonti tedavi gerektiren problemlerinden biriyken, bazılarında ise sadece diastema nedeniyle ortodontik tedavi yapılabilmektedir.

Genellikle diastemaların tedavisi kozmetik nedenlerle istenmektedir. Dişler arasında boşlukların bulunması kişinin konuşmasını ve özgüvenini etkileyebilir. Konuşma sırasında boşluklardan ve dilin bu boşluklar arasına girmesinden ötürü bazı sesler oluşabilir. Dilin boşluklar arasına girmesi zamanla boşluklar arasındaki mesafenin açılmasına neden olabilir.

Çocuğunuzun diastema nedeniyle tedaviye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız bir ortodontist ile görüşmelisiniz. Tedaviye birkaç yıl boyunca başlanmasa da çocukların 7 yaşından önce ortodonti açıdan muayene olmaları önerilmektedir.

Ortodonti


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder